Reiseblogg fra Travellerspoint

Buenos Aires

Første uken i BsAs ;)

sunny 20 °C

Hei alle sammen!

Da har jeg endelig tatt meg litt sammen og fått skrevet det første blogginnlegget.
Mamma mener jeg har fått en forferdelig dårlig norsk i det siste, så dere får bare prøve å ikke irritere dere for mye over det når dere leser.. Dere er nå i alle fall advart på forhånd..
IMG_1411.jpg
Da var det på tide å få Amigo ut av kofferten, og begynne å pakke..

Jeg har nå vært i Buenos Aires i litt over en uke..
Tiden har gått veldig fort, mens det på en annen side virker som det er måneder siden jeg dro fra Norge.
Turen hit var ikke problemfri.
Alt gikk bra helt til vi kom til Sao Paulo. Flyet skulle bare slippe av noen passasjerer før det skulle videre til Buenos Aires, men av en aller annen grunn ble alle beordret av flyet, pga at de ikke hadde noen flyverter eller piloter som kunne ta oss med videre. Det hele virket veldig merkelig… Så begynte kaoset med å prøve å få alle de 200 reisende inn på de neste flyrutene som var satt opp fra Brasil til Argentina.
Jeg var selvfølgelig ikke en av de som kom med på verken, 8, 9 eller 10 flyene, så jeg ble sittende på flyplassen fra 5am til 2pm.
Var temmelig sliten når jeg kom frem til Buenos Aires, nesten 12 timer senere enn forventet.
Jeg kom meg så fra flyplassen og til leiligheten min som ligger i bydelen San Telmo, en av de eldste bydelene her i Buenos Aires.
IMG_1443.jpg

IMG_1441.jpg
Rommet mitt 1

IMG_1466.jpg
Kjøkkenet

IMG_1448.jpg
Søndagsmarkedet som ligger noen steinkast fra leiligheten min

IMG_1447.jpg
I San Telmo

IMG_1446.jpg
Markedet

Skolen min ligger 25 min i gåavstand fra leiligheten, så jeg kan gå til og fra skolen. Heldigvis.. Trenger den treningen jeg kan få! Middagene her er helt fantastiske!
Det eneste jeg enda ikke har klart å venne meg til er at vi spiser middag i 23/00 tiden.. Jeg sovner ved bordet, haha.. Og vi må jo ikke glemme å nevne vinen! Jeg elsker den! Mamma, du bør glede deg!

IMG_1435.jpg

IMG_1434.jpg

IMG_1433.jpg

IMG_1432.jpg

IMG_1431.jpg
Ja! Det er sånne middager vi har nesten hver dag her nede..

I dag er det den første vårdagen her i Argentina. Vinteren er endelig over og det nærmer seg sommer. Gatene var fulle av fargerike blomster og alle jenter går rundt med en i hånden. (eller en bukett for de som er så heldige å ha en romantisk kjæreste!) Jeg fikk faktisk to blomster selv når jeg var innom et bakeri for å kjøpe meg empanadas for lunch ;)

Her kommer det noen bilder fra byen;
IMG_1428.jpg
Puerto Madero, ligger i gåavstand fra min leilighet

IMG_1426.jpg
Sentrum

IMG_1418.jpg
Parken like ved her jeg bor

Akkurat nå bor jeg alene i en leilighet som er ment for 3-4 studenter. Det er litt rart siden jeg er vandt med å ha andre her, men prøver å nyte tiden alene med en stor leilighet , før det antageligvis kommer noen til neste helg!
Skolen er velorganiser og bra.. Tror jeg kommer til å lære mye de tre månedene jeg skal være der. I tillegg har de volunteer-programmer, så nå vurdere jeg og jobbe som frivillig hver ettermiddag i en måned. Siden skolen er fra 9.30 – 13.30 hver dag (utenom i helgene) burde jeg ha tid til det. Jeg elsket den tiden jeg jobbet som frivillig i Honduras, og gleder meg til å kunne gjøre det her også!

Jo mer jeg ser av Buenos Aires, det mer elsker jeg denne byen. Den har så mange forskjellige bydeler, cafeer, restauranter og kulturelle innslag. I går var det et marked rett ved her jeg bor, og jeg våknet til tangomusikk fra gaten. Da kan man bare være et sted.. I Argentina.. ☺
Jeg var også på fotballkamp. Det var en kamp mellom et lag her fra Buenos Aires og et annet Argentinsk lag.. Siden billetten kostet (fordi jeg er jente)ca 20 kroner, hadde vi ståplasser (noe man merket i beina etter 3 timer) og sto sammen med ”klanen” . Det er uten tvil den villeste kampen jeg har vært på. Det var masse musikk og sanger (selv om ”vårt” lag; La Boca til slutt tapte kampen) og stemningen var absolutt på topp gjennom HELE kampen. Jeg har filmet en liten snutt, som jeg håper gir dere en ide av hvordan stemningen var i alle de 90 minuttene!
Det var virkelig en morsom opplevelse, og de slår faktisk mexikanerne når det kommer til entusiasme!

IMG_1453.jpg
Fotballkamp i La Boca en søndags ettermiddag

IMG_1452.jpg
Los jugadores

IMG_1449.jpg
Nesten fullsatt stadion

Jeg har også fått vært i La Boca, en av de værste bydelene her med tanke på fattigdom og kriminalitet, men også en av de mest kjente pga. sine spesielle og fargerike små hus. Det var fint å få sett La Boca siden det vi ”turister” oftest ser er den rike delen av Buenos Aires. Jeg følte faktisk at jeg var i et latin Amerikansk land igjen, noe man ikke kjenner så mye på ellers. Det var visstnok også her tangoen ble født. Mennene danset tango utenfor bordellen i La Boca, mens de ventet på at horene var klare til å ta dem i mot.. Merkelig å tenke på at det var menn som danset med hverandre og ikke med kvinner, siden man tenker på tangoen som en veldig sensuell dans..
IMG_1465.jpg
Jommen meg fant jeg ikke et norsk flagg der gitt..

IMG_1464.jpg
En ettermiddag i LA Boca

IMG_1462.jpg
Et av de mange kunstnerinnslagene i bydelen

IMG_1461.jpg
Og enda et maleri

IMG_1460.jpg
Den fargerike bydelen

IMG_1459.jpg

IMG_1456.jpg

IMG_1455.jpg
Og sånn den også kan se ut hvis man går litt bort fra turist-gatene

Ellers har jeg fått med meg en konsert med et Argentinsk amatør-band. Jeg og Birgitte møtte nemlig bassisten når vi var i Panama og vi har siden holdt kontakt. Jeg lovde han å komme på en konsert en dag og nå har jeg faktisk også gjort det! ;)

Som dere skjønner har dagene her vært ganske travle, og da spesielt kveldene. I dag er den første dagen jeg slapper av og lager middag hjemme. Tenkte jeg skulle lese litt spansk, se litt på tv og ta et bad. Jo da, det å ha leiligheten for seg selv har da noen fordeler det også!

Jeg har vært litt rundt i byen, men har ikke gjort så altfor mye turist-ting enda så derfor har jeg ikke all verdens av bilder å legge ut enda.. Men det kommer flere etter hvert!

Håper alle har det bra!
Jeg savner dere, men nyter tiden her nede hvor det nærmer seg sommer!
Hasta luego!

Klem Aina.
IMG_1420.jpg

Skrevet av AinaLW 19:01 Arkivert i Argentina

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint